21.05.2021

7 років за гратами за хабар – колишньому держвиконавцю та його начальнику оголошено вирок

       

За принципової позиції прокурорів Голосіївської окружної прокуратури м. Києва судом оголошено обвинувальний вирок колишньому державному виконавцю та ексначальнику одного із районних відділів державної виконавчої служби у місті Києві за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)
 
Прокурором у суді доведено, що держвиконавець вимагав та одержав від громадянина 1 тис. доларів США за сприяння у знятті накладеного в межах виконавчого провадження арешту з автомобіля.
 
Боржник, який виконав свої зобов’язання та сплатив заборгованість, змушений був погодитись на умови службовця та передати йому обумовлену суму.
 
Частину отриманих у службовому кабінеті грошових коштів у сумі 600 доларів США держвиконавець передав своєму начальнику з метою отримання печатки на документах про зняття арешту.
 
У ході судового розгляду обвинувачені свою винуватість в інкримінованому злочині не визнали.
 
Враховуючи зібрані докази, суд погодився з доводами прокурора щодо доведеності вини обвинувачених та засудив колишнього держвиконавця і його начальника до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 3 роки.
 
Обвинувачених взяли під варту у залі суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 2787