08.07.2021

Чоловіку, який поранив поліцейського та двох цивільних людей, повідомлено про підозру

           

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва слідчими поліції повідомлено про підозру чоловіку, який 7 липня відкрив стрілянину у житловому будинку та поранив трьох людей, у тому числі поліцейського. Дії підозрюваного кваліфіковані як замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків та замах на вбивство двох осіб (ст. 348 КК України, ч. 2 ст. 15, п. 1. ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Наразі до Голосіївського районного суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, 7 липня близько 11.00 мешканець квартири по проспекту Голосіївському через зачинені двері здійснив постріли з мисливської рушниці у бік правоохоронців, які прибули на виклик, поранивши одного поліцейського, а також двох цивільних осіб, які стояли поряд. Патрульний при цьому отримав вогнепальне поранення лівої кисті з множинними переломами кісток, ще один постраждалий - вогнепальне поранення голови, шиї, грудної клітки та живота, інший чоловік - уламкове пошкодження правого плечового суглобу.
 
Зловмисник відмовлявся відчинити двері, погрожував відкрити вогонь та здійснив спробу підпалити квартиру. З метою затримання стрільця була проведена спецоперація із залученням спецпризначенців.
 
У ході невідкладного обшуку в квартирі виявлено та вилучено рушницю, з якої ймовірно було здійснено постріл, та інші речові докази.
 
На теперішній момент слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється Голосіївським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури міста Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2480