09.07.2021

В аеропорту «Бориспіль» зупинено контрабанду брендової електроніки та тютюну з Об’єднаних Арабських Еміратів

                                                                  

Київською міською прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати обов’язкових митних платежів під час здійснення імпорту товарів через митний кордон України, а також перевезення підакцизних товарів із приховуванням від митного контролю (ч. 2 ст. 201 та ч. 2 ст. 364 КК України).
 
У ході досудового розслідування, виявлено та припинено протиправну схему ухилення від сплати обов’язкових митних платежів в зоні діяльності митного посту «Бориспіль», а також переміщення із приховуванням від митного контролю підакцизних товарів.
 
Злочинна схема полягала у доставці товарів з ОАЕ до ДП МА «Бориспіль» через країни Європейського Союзу під виглядом інших товарів, шляхом внесення недостовірних відомостей до документів щодо номенклатури товару та її вартості під час проходження митних формальностей.
 
За результатами проведеного обшуку та території вантажного терміналу вилучено значну партію брендових електронних товарів, кількість яких наразі встановлюється, а також 28 ящиків кальянного тютюну, який являється підакцизним товаром.
           
Наразі слідчі дії тривають. Встановлюються особи, які можуть бути причетні до злочинної діяльності.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, слідчим управлінням ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2445