21.07.2021

Жінці, яка пограбувала банк на Оболоні, повідомлено про підозру

              

Оболонською окружною прокуратурою м. Києва повідомлено про підозру 23-річній місцевій мешканці за фактом розбійного нападу на банківську установу, захоплення заручників та пошкодження майна (ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 147, ч. 2 ст. 194 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, 20 липня 2021 року підозрювана з метою заволодіння грошовими коштами зайшла у приміщення банку на вул. Автозаводській, кинула підпалену пляшку з рідиною та почала вимагати у співробітників банку кошти, погрожуючи предметом, схожим на пістолет. Працівники установи виконали вимогу та передали нападниці 15 тис. грн. Після цього підозрювана взяла у заручники 35-річну жінку, та приставивши їй до спини предмет, схожий на пістолет, наказала разом із нею виходити із приміщення банку.
 
Зловмисницю затримали на виході з приміщення працівники приватної охоронної фірми. Заручниця не постраждала.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застосування застави.
 
Слідство у кримінальному проваджені триває.
 
Санкція статей передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2101