27.08.2021

Повідомлено про підозру групі наркодилерів, які розповсюджували наркотики через месенджер та поштові відділення

                                 

За процесуального курівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру 5 особам, які організували виготовлення та збут наркотичних та психотропних речовин на території міста Києва (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 306, ч. 2 ст. 309 КК України).
 
Слідством встановлено, що збут наркотичних речовин здійснювався за допомогою популярного месенджера та через поштові відправлення.
 
В ході досудового розслідування проведено 15 санкціонованих обшуків у помешканнях та авто фігурантів, за результатами яких вилучено понад 16 кг амфетаміну, 120 таблеток екстазі, близько 80 гр. канабісу, 12 каністр з близько 180 літрами прекурсорів, а також лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, 4 пістолети з набоями, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи.
 
Серед підозрюваних - організатор, лаборанти та збувачі, яким наразі обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство триває.
 
За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
Викриття злочину здійснювалось слідчими СВ Голосіївського УП ГУ НП в м. Києві, Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України із залученням оперативних та оперативно-технічних підрозділів Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2426