10.09.2021

Мільйонні розкрадання на програмі капітального ремонту житлового фонду столиці - за адресами фігурантів проведено обшуки

                                                                            

У п’ятницю, 10 вересня 2021 року, Подільська окружна прокуратура міста Києва спільно зі слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України провела 13 санкціонованих обшуків за місцями проживання керівників Комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд» та підрядних організацій.
 
Слідчі дії відбулися в межах кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади м. Києва під час проведення капітального ремонту житлового фонду столиці, у тому числі з метою вилучення майна для відшкодування спричиненої кримінальним правопорушенням шкоди.
 
Як повідомлялося, упродовж 2019-2021 років Департаментом будівництва та житлового забезпечення КМДА, КП «Спецжитлофонд» та КП «Житлоінвестбуд-УКБ» проведено низку тендерних закупівель на виконання будівельних та монтажних робіт на об’єктах соціальної інфраструктури із залученням підрядних організацій, підконтрольним керівникам згаданих комунальних установ.
 
Попри те, що роботи на окремих об’єктах були проведені з порушенням вимог ДБН, неякісно, частково або за завищеними цінами, комунальні підприємства за вказаний період перерахували на користь афілійованих підрядників понад 250 млн гривень.
 
Попередній розмір збитків місцевому бюджету становить понад 30 млн гривень.
 
Під час обшуків вилучено носії інформації, документи та готівкові грошові кошти в розмірі понад 2 млн. грн. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Раніше в межах вказаного кримінального провадження були проведені обшуки в Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА, Комунальному підприємстві з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд», Комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ», в офісах підрядних організацій.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2564