30.09.2021

Прокуратура через суд вимагає повернути столичній громаді земельну ділянку вартістю понад 140 млн грн біля аеропорту «Київ»

                                                           

Солом’янська окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає розірвати договір оренди земельної ділянки площею 5,2 га та вартістю понад 140 млн грн.
 
Установлено, що рішенням Київської міської ради ще в 2005 році передано в оренду земельну ділянку поруч з Міжнародним аеропортом «Київ» імені Ігоря Сікорського для будівництва, експлуатації та обслуговування автомобільно-термінального комплексу.
 
Товариством усупереч встановлених оскаржуваним договором умов та строків автомобільно-термінального комплексу не побудовано та навіть не розпочато його будівництво.
 
У зв’язку з цим, порушено інтереси держави та територіальної громади, оскільки Київська міська рада позбавлена можливості ефективно використовувати земельну ділянку, розвивати інфраструктуру міста.
 
Враховуючи викладене, Солом’янська окружна прокуратура міста Києва звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки.
 
Наразі господарським судом міста Києва призначено підготовче судове засідання на 07.10.2021 року.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2288