26.12.2021

Затримано підозрюваних у вбивстві головного лікаря з Рівненщини

             

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва слідчими Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві затримано та повідомлено про підозру двом особам, причетним до вчинення умисного вбивства 50-річного мешканця Рівненської області - головного лікаря одного з місцевих санаторіїв, тіло якого з ознаками насильницької смерті було знайдено у лісосмузі під Києвом (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, злочин стався ввечері 20 грудня 2021 року.
 
Перебуваючи у Києві, потерпілий звернувся на вулиці до одного з підозрюваних, 34-річного громадянина Киргизької Республіки, який працює водієм служби таксі, з проханням відвезти його до готелю.
 
Водій та його 43-річний приятель - громадянин Узбекистану, який у той час теж перебував у цьому ж автомобілі, погодилися підвезти рівнянина.
 
У ході поїздки, усвідомлюючи, що у потерпілого можуть знаходитися при собі значні кошти, зловмисники вирішили здійснити на нього напад.
 
Під час спланованої зупинки один із зловмисників, пересівши на заднє пасажирське сидіння, наніс потерпілому декілька ударів в область голови кулаками та скляною пляшкою, від чого той втратив свідомість.
 
Нападники відібрали у чоловіка банківські карти, мобільний телефон, сумку та грошові кошти, після чого відвезли у Бучанський  район Київщини, де у непритомному стані залишили у лісосмузі зі зв’язаними руками та ногами.
 
Отримавши інформацію від близьких потерпілого про його зникнення, правоохоронці почали його пошуки. Слідчі  встановили, що під час зникнення чоловіка, невідомі особи знімали з його банківської картки грошові кошти.
 
Зусиллями працівників Святошинського управління поліції ГУ НП у місті Києві, Управління карного розшуку та прокурорів окружної прокуратури зловмисників вдалося встановити та затримати.
 
У ході слідчих дій один з підозрюваних повідомив правоохоронцям місце, де вони залишили тіло вбитого чоловіка. Експерти встановлюють причину смерті та механізм заподіяння травм.
 
На теперішній час слідство триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2179