29.12.2021

Прокуратура проводить обшуки у чиновників та підрядників через неякісний ремонт басейну в медичному закладі

                                          

Святошинська окружна прокуратура міста Києва спільно з СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві та Управлінням стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами при здійсненні реконструкції басейну КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2», що у Святошинському районі міста Києва, проводить обшуки у службової особи Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА, а також у керівників та посадових осіб підрядної організації
 
Згідно з матеріалами слідства, приватне товариство упродовж 2018 - 2020 років на замовлення Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації здійснювало роботи з реконструкції басейну КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2», що у Святошинському районі міста Києва загальною вартістю понад 17 млн грн.
 
При цьому, вказана підрядна організації виконала вказані роботи не в повному обсязі та із використанням завищення вартості робіт та матеріалів, а при їх виконанні здійснювала оформлення виконання субпідрядних робіт та постачання товарів від підприємств з ознаками фіктивності.
 
Сума заподіяних збитків складає 1 млн 300 тис. гривень.
 
29 грудня 2021 року на підставі ухвал суду за місцем проживання службових та посадових осіб, відносно яких наявні відомості про те, що останні причетні до вчинення злочину, розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення. 
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 191 КК України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2611