26.04.2024

Добровільно зайняли посади у незаконних правоохоронних органах т. зв. «лднр» та «днр» – судитимуть трьох колаборантів

                                           

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох колишніх правоохоронців, які перейшли на бік держави-агресора та обійняли посади у незаконно створених правоохоронних органах так званих «лнр» та «днр» (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що троє обвинувачених погодилися на пропозицію окупаційної влади піти на «службу» та добровільно обійняти посади у незаконно створених окупаційною владою правоохоронних органах.
 
Так, 55-річний чоловік отримав посаду начальника відділу у справах неповнолітніх «мвд днр», 53-річна жінка - посаду старшого оперуповноваженого «убоп мвд днр». 55-річний колишній правоохоронець став виконувачем обов’язків «прокурора Троїцького району лнр».
 
Обвинувачені добровільно обійняли посади у псевдо-правоохоронних органах окупаційної адміністрації та беруть активну участь у підтримці режиму держави-агресора на тимчасово окупованій території.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 77