06.05.2024

Ошукали 273 людини на майже 3 млн гривень, пропонуючи роботу в Європі – чотирьох учасників злочинної групи судитимуть за шахрайство

                                                    

Голосіївська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно чотирьох учасників злочинної групи, які пропонували українцям роботу за кордоном (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України). Насправді жодних можливостей працевлаштувати когось підозрювані не мали і не збирались цього робити.
 
За даними слідства, учасники схеми створили вебсайт, на якому пропонувалися нібито посередницькі послуги щодо працевлаштування українців у країнах Європи. Спілкування з потенційними заробітчанами здійснювалося через call-центр. Після отримання від потерпілих оплати у сумі від 8 до 18 тис. грн. підозрювані припиняли з ними зв'язок, а отримані гроші привласнювали.
 
Слідством зібрано докази щодо вчинення шахрайства відносно 273 потерпілих на майже 3 млн гривень. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ Голосіївського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам у м. Києві Департаменту кіберполіції Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 25