10.05.2024

Шахраї намагалися продати квартиру на Оболонській набережній за 5,8 млн гривень, поки її власниця була в іншому місті – псевдовласнику повідомлено про підозру

               

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру у шахрайстві одному із учасників злочинної групи, що з використанням підроблених документів продала квартиру на Оболонській набережні.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що організована група шляхом шахрайства продала квартиру киянки, яка тривалий час мешкає в іншому місті.
 
Зловмисники спочатку підробили документи на підставну власницю, а потім організували покупку підозрюваним цієї квартири. Надалі він вже як власник нерухомості спробував перепродати її за 5,8 млн гривень.
 
Дії фігуранта, який виступав підставною особою та спочатку виконував роль покупця квартири, а потім вже виступав її власником при спробі продати, кваліфіковано як пособництво у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах ( ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України).
 
На даний час за клопотанням прокуратури на незаконно відчужену квартиру накладено арешт.
 
Слідство триває, встановлюються організатори шахрайської схеми та інші особи, що допомагали незаконно продати житло.
 
Досудове розслідування проводиться Оболонським управлінням поліції у м.  Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 114