25.05.2022

Київська прокуратура передала АРМА ще 60 одиниць білоруської техніки на суму понад 200 млн гривень

                                                 

Подільською окружною прокуратурою міста Києва у взаємодії з іншими правоохоронцями передано в управління АРМА 60 одиниць будівельної техніки білоруських компаній.
 
Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом привласнення державних коштів, що виділялись на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг, а також можливого фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України).
 
В межах слідства на предмет причетності до вчинення вказаних злочинів досліджується діяльність ряду білоруських компаній, які функціонують в місті Києві та на території інших регіонів України. Кінцевим бенефіціарним власником цих компаній є республіка білорусь.
 
Під час слідства арештовано 60 одиниць будівельної техніки вказаних компаній, зокрема екскаватори, катки, навантажувачі, бульдозери, машини для утримання доріг, автогрейдери, автогудронатори, генератори, трактори тощо на загальну суму понад 200 млн грн.
 
Наразі за клопотанням прокуратури будівельну техніку передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Подільського управління поліції ГУНП у м. Києві за матеріалами СБУ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2101