23.08.2022

Пропаганда комуністичного режиму та заклики до відродження СРСР– мешканцю столиці повідомлено про підозру

                              

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру мешканцю столиці, який публічно закликав до відродження СРСР та пропагував комуністичний тоталітарний режим.
 
Слідством встановлено, шо 44-річний уродженець Донецької області, який вісім років тому переїхав до столиці, протягом останнього часу систематично розміщував в інтернеті статті, відеоматеріали, пости, публікації та коментарі, в яких пропагував ідеологію комуністичного режиму та прославляв колишніх лідерів радянського союзу. Також у цих дописах він не визнавав Україну як незалежну державу, закликав громадян до відродження СРСР у формі нового союзу та виправдовував дії комуністичного режиму.
 
Вказаний контент чоловік розміщував у соціальній мережі та на Youtube-каналі.
 
Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання підозрюваного, у ході яких вилучили комп’ютерну техніку, друковані матеріали з символікою комуністичної партії та її елементи, тощо. 
 
За результатами розслідування чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Святошинського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1717