21.03.2023

Зусиллями прокуратури земельну ділянку на ДВРЗ вартістю 4 млн грн повернуто столичній громаді

      

Органи столичної прокуратури забезпечили реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді незаконно відчуженої земельної ділянки вартістю понад 4 млн гривень.
 
У ході досудового розслідування прокуратура встановила, що фізична особа, незаконно, на підставі неіснуючого рішення Київської міської ради, зареєструвала за собою право власності на земельну ділянку по вул. Інженера Бородіна у Дніпровському районі м. Києва (мікрорайон ДВРЗ).
 
Надалі з метою узаконення своїх дій фігурант передав ділянку до статутного капіталу юридичної особи, у якій сам був директором.
 
Згодом, продовжуючи протиправні дії, зловмисник передав землю до статутного капіталу іншої юридичної особи, у якій був єдиним учасником. Після цього також було здійснено її незаконний поділ.
 
Захищаючи інтереси територіальної громади, органи столичної прокуратури звернулись з позовною заявою до суду про витребування земельної ділянки, яка судом задоволена.
 
На теперішній час зусиллями прокуратури рішення суду реально виконано - право власності за юридичною особою припинено, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1041