27.03.2023

Підбурювала співробітника поліції до дачі хабаря слідчому – мешканці столиці повідомлено про підозру

     

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру киянці, яка намагалась схилити співробітника поліції до надання неправомірної вигоди слідчому.
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, будучи фігуранткою одного з кримінальних проваджень, розпочатому за фактом незаконних оборудок з наркотиками, підбурювала працівника Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві до надання неправомірної вигоди слідчому. За її задумом останній за 2 тис. доларів США мав прийняти рішення про закриття вказаного кримінального провадження та повернення вилучених у ході обшуку речей.
 
У ході контролю за вчиненням злочину зловмисницю затримали «на гарячому»  в порядку ст. 208 КПК України.
 
За адресою проживання зловмисниці проведено невідкладний обшук, у ході якого виявлено та вилучено порошкоподібну речовину, схожу на амфетамін.
 
Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття кримінального правопорушення проводилися прокурорами спільно із працівниками Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та Печерським управлінням поліції ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1100