18.04.2023

Перешкоджання роботі журналістів на території Києво-Печерської Лаври - повідомлено про підозру ще одній особі

    

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва громадянину України повідомлено про підозру за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України).
 
Згідно із матеріалами кримінального провадження, 17 квітня 2023 року журналіст одного з інтернет-видань проводив зйомку у приміщенні церковного магазину, розташованого території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
 
У цей час до журналіста підійшов 48-річний чоловік, який на добровільних засадах здійснює охорону вказаного приміщення. При цьому він намагався відібрати у журналіста обладнання для відеозйомки та в подальшому, застосовуючи фізичний вплив, відламав кріплення до відеокамери та пошкодив світлодіодну лампу.
 
В результаті вказаних протиправних дій журналіст не міг продовжувати свою законну професійну діяльність.
 
Досудове розслідування здійснюється дізнавачами Печерського УП ГУ НП у місті Києві.
 
Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 1015