26.03.2024

Судитимуть організаторів нарколабораторії на Київщині з щомісячним заробітком у 5 млн гривень

                             

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний відносно 2 чоловіків, які організували на території Вишгородського району Київської області нарколабораторію та склад для зберігання «товару», з метою його подальшого збуту на території України (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 2 ст. 317 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що фігуранти організували в одному з приватних будинків у Київській області нарколабораторію з виготовлення особливо небезпечних психотропних речовин, зокрема PVP та 4-ММС, а також метамфетаміну, які у подальшому планували збувати партіями у різні регіони України.
 
З метою реалізації злочинного умислу обвинувачені придбали лабораторний хімічний посуд та обладнання для виготовлення психотропних речовин, а саме: полімерні та скляні ємності, морозильну камеру, засоби для зважування та фасування наркотиків, а також прекурсори та хімічні реагенти.
 
Загалом у ході слідства вилучено психотропні речовини PVP загальною масою не менше  7 кг 300 грн,  а також 4-ММС, та метамфетамін. Усе це ділки незаконно виготовили та зберігали з метою збуту.
 
Загальна вартість вилучених речовин за цінами «чорного ринку» складає понад 3 млн грн.
 
Щомісячний обіг від «наркобізнесу» становить понад 5 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду, на майно обвинувачених накладено арешт на суму понад 1 млн грн.
 
Один із фігурантів перебуває під вартою, іншого суд відпустив під заставу.
 
Обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося правоохоронцями Шевченківського УП ГУНП в м. Києві, УБН ГУ НП в м. Києві та силової підтримки оперативних підрозділів.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 179