27.03.2024

1 кг кокаїну вартістю 250 тис. доларів США вилучили у наркоторгівців: їм повідомлено про підозру

                                                 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та пересилання з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, уродженець Донеччини разом зі спільницею організували канал постачання кокаїну з Нідерландів до України. Вони ховали наркотики у закладках на території Закарпатської області та забезпечували подальший збут довіреному колу осіб.
 
Продавали кокаїн великими партіями, а розрахунки проводилися лише криптовалютою. Такий «бізнес» приносив їм понад 12 млн грн щомісячно.
 
Правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки у помешканнях та автівках підозрюваних. Вилучено близько 1 кг кокаїну, чорнові записи, електронні ваги, а також два автомобілі.
 
Орієнтовна вартість вилученого «товару» за цінами «чорного» ринку сягає понад 250 тис доларів США.
 
Двох учасників наркобізнесу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП м. Києва за оперативного супроводу співробітників Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 235