28.03.2024

У Києві судитимуть чоловіка, що організував незаконні будівельні роботи на території Національного природного парку «Голосіївський»

          

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно киянина за фактом пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду (за ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 252 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2023 року обвинувачений організував на території Національного природного парку «Голосіївський» підготовчі будівельні роботи, в результаті чого було пошкоджено землі лісового фонду.
 
Спеціалістами Державної екологічної інспекції Столичного округу було нараховано збитки у сумі 132 тис. грн., що згодом підтвердила проведена експертиза.
 
Подальші будівельні роботи були вчасно зупинені представниками Національного парку та поліції.
 
Встановлено, що організатор будівництва увів в оману фактичного виконавця робіт, а саме водія автогрейдера, а також керівництво одного з комунальних підприємств Києва, що виділило спецтехніку. Їм обвинувачений повідомив, що роботи потрібно провести на території гаражного кооперативу, а він є головою цього кооперативу.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк до трьох років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 133