16.04.2024

За 8-12 тисяч гривень «допомагали» водіям скласти іспити в сервісних центрах МВС – повідомлено про підозру двом чоловікам

          

За процесуального керівництва  Київської міської прокуратури викрито двох чоловіків, які за гроші, використовуючи свої знайомства, сприяли у здачі практичних іспитів на право керування транспортними засобами. Їм повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Так, один з підозрюваних, 38-річний киянин, маючи звʼязки у територіальних сервісних центрах МВС столиці, за 12 тисяч гривень пропонував допомогти у безперешкодній здачі практичного іспиту для отримання водійського посвідчення.
 
Для цього майбутньому водієві спершу необхідно було самостійно успішно скласти теоретичний іспит та надати аванс у розмірі 6 тисяч гривень.
 
В ході досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання підозрюваним грошей. Під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 6 тисяч гривень його затримали в порядку ст. 208 КПК України.
Інший підозрюваний – правоохоронець, користуючись набутими знайомствами з працівниками територіального сервісного центру ГСЦ МВС у місті Києві (філія ГСЦ МВС), допомагав скласти практичні іспити для отримання водійських посвідчень та відкриття нових категорій на право керування транспортними засобами.
 
Задокументовано отримання ним 8 тис. гривень за вплив на працівників сервісного центру ГСЦ МВС у місті Києві.
 
Обом чоловікам повідомлено про підозру.  Санкція інкримінованої статті передбачає до 5 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та його Київського міського управління.
 
Також проводяться слідчі та процесуальні дії з метою встановлення службових осіб територіальних сервісних центрів МВС, причетних до вказаних протиправних схем.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 331