17.04.2024

Виплатили понад 1,2 млн гривень зарплати «мертвим душам» на посадах сторожів та озеленювачів – судитимуть трьох керівників дільниць КП УЗН Подільського району

           

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та Подільської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно організованої групи осіб у складі трьох начальників дільниць КП УЗН Подільського району м. Києва. Їх судитимуть за внесення неправдивих відомостей до офіційних документів та розтрату коштів у великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи КП УЗН Подільського району м. Києва працевлаштували до комунального підприємства десять підконтрольних осіб на посади сторожів та озеленювачів. При цьому керівники знали, що насправді ці працівники на робочому місці не були, жодної роботи не виконували.
 
В той же час з травня 2021 року по жовтень 2022 року цим людям нараховували та виплачували зарплату, що є розтратою грошових коштів КП УЗН Подільського району м. Києва.
 
Відповідно до висновку економічної експертизи, внаслідок таких дій службових осіб КП УЗН Подільського району м. Києва спричинено збитки на загальну суму понад 1,2 млн. грн.
 
Прокурором заявлено позов в інтересах територіальної громади щодо відшкодування вказаної шкоди.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Подільського УП ГУНП у м. Києві та УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Санкція інкримінованих статей передбачає покарання строком від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 296