03.05.2024

Розтрата майже 1 млн гривень під час ремонту столичних мостів та розв’язок – повідомлено про підозру директору КП «Київавтошляхміст»

              

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору КП «Київавтошляхміст» за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП «Київавтошляхміст» та приватним підприємством у 2023 році був укладений договір на виконання робіт з ремонту деформаційних швів мостів та транспортних розв’язок у м. Києві.
 
У подальшому на той час в.о. директора КП, достовірно знаючи, що під час виконання робіт підрядником частково замінено бетонну суміш, на іншу, не передбачену тендерною документацією, підписав довідки про вартість будівельних робіт та платіжні доручення, на підставі яких вказані роботи були оплачені.
 
Висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму майже 1 млн. грн.
 
У ході слідства також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Дарницького  ГУНП в місті Києві за оперативного супроводження УСР в місті Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 276