14.05.2024

Заволодіння майже 1 млн гривень під час ремонту південного мосту – повідомлено про підозру колишньому директору та заступнику директора підрядної організації

              

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру заступнику директора та колишньому директору підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах ( ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП «Київавтошляхміст» та приватним підприємством у 2023 році був укладений договір підряду на виконання робіт «Послуги з виконання протиаварійних робіт з ремонту деформаційних швів мостів, транспортних розв’язок у м. Києві».
 
У подальшому заступник керівника та на той час керівник підрядної організації, достовірно знаючи, що під час виконання робіт частково замінено бетонну суміш на іншу, не передбачену тендерною документацією, внесли відомості до актів виконаних робіт, що призвело до додаткових витрат.
 
Висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму майже 1 млн гривень.
 
З урахуванням того, що місцезнаходження підозрюваних невідоме, повідомлення про підозру здійснено у спосіб, визначений КПК України.
 
На даний час вирішується питання щодо оголошення в розшук підозрюваних та скерування до суду клопотань про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Зазначимо, що раніше у цьому кримінальному провадженні вже було повідомлено про підозру у розтраті майже 1 млн гривень директору комунального підприємства “Київавтошляхміст”.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Дарницького  ГУНП в місті Києві за оперативного супроводження УСР в місті Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 404