15.05.2024

Обвинуваченого у торгівлі кокаїном у столичних клубах взяли під варту у справі, яку його адвокати намагалися закрити

                                                 

За клопотанням Київської міської прокуратури ухвалою Печерського районного суду м. Києва обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 50-річному киянину, обвинуваченому у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 307 КК України, ч. 1 ст. 263 КК України). Також судом визначено заставу у розмірі майже 3 млн 940 тис. гривень.
 
Нагадаємо, в серпні 2022 року працівники поліції затримали киянина в центрі міста одразу після чергового збуту кокаїну, у нього виявили та вилучили 23 пакетика розфасованих наркотичних засобів.
 
За результатами досудового розслідування обвинувальний акт ще у жовтні 2022 року було направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Втім у травні 2023 року ухвалою судді Печерського районного суду м. Києва суд закрив справу у зв’язку із закінченням після повідомлення особі про підозру строків досудового розслідування.
 
Київська міська прокуратура домоглася скасування незаконного рішення про закриття справи у суді апеляційної інстанції, тож наразі її розгляд у Печерському суді триває. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
Зазначимо, що обвинувачений вже відбуває покарання відповідно до вироку Бориспільського суду, залишеному в силі судом апеляційної інстанції. Його засуджено до 5 років позбавлення волі за збут кокаїну в іншій справі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 448