15.05.2024

1,2 млн грн збитків на поставках насіння кукурудзи приватному товариству – судитимуть заступника директора філії ДП «Укрліктрави»

                                                    

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього заступника директора однієї з філій ДП «Укрліктрави» за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України)
 
Слідством встановлено, що у жовтні 2022 року між державним підприємством та приватною структурою укладено договори поставки сільськогосподарської продукції та у подальшому додаткові угоди до них.
 
В свою чергу, обвинувачений, діючи за попередньою змовою групою осіб, забезпечив укладення з приватним підприємством договорів поставки насіння кукурудзи за майже вдвічі заниженою вартістю.
 
Відповідно до висновків судових експертиз, заниження вартості на продукцію спричинило шкоду державному бюджету в розмірі понад 1,2 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно колишнього заступника директора філії держпідприємства скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами Центрального апарату СБ України.
 
Прокурором в інтересах держави заявлено позов про відшкодування збитків.
 
Слідство щодо іншого співучасника злочину триває, останній переховуються закордоном.
 
Слід зазначити, що раніше до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього директора філії вказаного державного підприємства, який вже розглянуто судом та винесено обвинувальний вирок.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 406