11.06.2024

Будівництво бювету на бульварі Перова зі збитками у майже 200 тисяч гривень – повідомлено про підозру директорці КП «Київводфонд»

                           

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директорці КП «Київводфонд» за фактом розтрати бюджетних коштів (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Слідством встановлено, що між КП «Київводфонд» та приватним підприємством укладено договір будівельного підряду на будівництво бюветного комплексу на бульварі Перова у Дніпровському районі.
 
За результатами геофізичних досліджень, здійснених в ході проведення судової будівельно-технічної експертизи, встановлено, що фактична глибина свердловини та довжина змонтованих труб менші, ніж ті, які вказані в актах виконаних робіт.
 
Таким чином  територіальній громаді столиці завдано збитків на майже 200 тисяч гривень.
 
Наразі посадовиці повідомлено про підозру.
 
Слідство триває, правоохоронці досліджують інші факти аналогічної протиправної діяльності. Також буде надана оцінка іншим керівникам комунального підприємства та підрядних організацій.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Зазначимо, що раніше у цьому кримінальному провадженні було повідомлено про підозру колишньому заступнику директора вказаного підприємства за фактом розтрати бюджетних коштів під час будівництва артезіанської свердловини по вул. Вишгородській. Сума завданих збитків сягає понад 580 тис. грн.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 312