11.06.2024

У наркоторговців вилучили амфетаміну на 1,5 млн гривень –шістьом особам повідомлено про підозру

                            

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру шістьом громадянам, які здійснювали незаконне виготовлення, зберігання та збут психотропної речовини – амфетамін в великих та особливо великих розмірах, а також зберігання прекурсорів в особливо великих розмірах (ч.2 та ч.3 ст. 307, ч.3 ст.311 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані виготовляли амфетамін та розповсюджували його шляхом передачі з рук в руки оптовими партіями (не менше 100 грамів кожна) у Києві.
 
В ході досудового розслідування проведено дві оперативні закупки амфетаміну на суму 10 тис. грн. кожна.
 
За результатами проведених обшуків за адресами проживання підозрюваних на території міста Києва та Київської області вилучено психотропну речовину амфетамін вартістю понад 1,5 млн грн.
 
Крім того, вилучено прекурсори в особливо великих розмірах, які мали використовуватись для виготовлення чергових партій амфетаміну.
 
Фігурантів затримали в порядку ст.208 КПК України. Їм повідомлено про підозру. П’ятьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, а одному – цілодобовий домашній арешт.
 
Санкція статей передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві за оперативного супроводження ГУ «Д» ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 236