12.03.2013

Прокуратура забезпечить контроль за використанням бюджетних коштів, виділених на озеленення столиці у 2013 році

Прокуратура забезпечить контроль за використанням бюджетних коштів, виділених на озеленення столиці у 2013 році
«Київрадою у цьому році прийнято рішення про виділення понад 200 мільйонів гривень на озеленення столиці. Прокуратура Києва спільно з контролюючими органами буде контролювати законність використання цих коштів», - повідомив М.Могильницький.
Він зазначив, що упродовж минулого та поточного років до комунальної власності прокурорами повернено понад 800 га землі парків та скверів.
«За втручання прокуратури Києва у 2012-2013 роках було звільнено від незаконної забудови територію парку Партизанської слави, парку Перемоги, Центрального парку культури та відпочинку. Загалом за позовами прокуратури Києва до комунальної власності повернуто понад 800 га землі, зайнятої зеленими зонами, парками та скверами», - сказав заступник прокурора Києва.
М.Могильницький зауважив, що головним пріоритетом в роботі є попередження незаконної вирубки зелених насаджень у Києві.
«Прокуратурою Києва були оскаржені у суді незаконні договори оренди землі паркової зони та тим самим попереджено незаконну вирубку лісу та забудову території парку «Голосіївський». Саме збереження зелених зон у столиці є головним пріоритетом прокурорської діяльності», - наголосив він та додав, що втручання прокуратури дає позитивні результати і факти масової вирубки зелених насаджень стають рідкістю.

Відділ зв’язків із засобами масової інформації
прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2051