23.08.2018

Київською прокуратурою повідомлено про підозру голові Гостомельської селищної ради у розтраті бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт доріг

    

За результатами спільної співпраці Київської міської прокуратури №1, Голосіївського УП ГУНП в м.Києві та ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м.Києві та Київській області повідомлено про підозру голові Гостомельської селищної ради за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених для проведення капітального ремонту доріг.
 
У ході слідства встановлено, що упродовж липня – грудня 2017 року, голова Гостомельської селищної ради, маючи злочинний намір на розтрату бюджетних коштів, виділених для проведення капітального ремонту доріг на території смт Гостомель, достеменно усвідомлюючи про неповне та неякісне виконання будівельних робіт підписав та завірив печаткою акти їх приймання.
 
На підставі зібраних доказів 22.08.2018 здійснено повідомлення про підозру голові Гостомельської селищної ради у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, а саме у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.
 
Розмір матеріальної шкоди місцевому бюджету в особі Гостомельської селищної ради документально підтверджено на суму понад 700 тис. гривень.
 
Наразі вирішується питання про обрання до підозрюваного запобіжного заходу та застосування заходів забезпечення кримінального провадження з метою відшкодування завданих державі збитків. Досудове розслідування триває.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5546