24.11.2018

Чотирьом особам, причетним до нападу на голову ВККС України, оголошено підозру

    

За погодження Київської місцевої прокуратури №10 повідомлено про підозру чотирьом чоловікам, причетним до зухвалого нападу на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
 
Слідством встановлено, що 16 листопада 2018 року, перебуваючи біля готелю на бул. Т. Шевченка, де відбувався VII Судовий форум, вказані особи, діючи за попередньо змовою, реалізували злочинний план нападу на правника.
 
Дочекавшись, коли голова ВККС України вийде з приміщення готелю, один з нападників плеснув «зеленкою» йому в обличчя, інший – на одяг. Ще двоє спільників перебували поруч та були готові надати фізичну підтримку виконавцям у разі опору потерпілого чи можливого затримання правоохоронцями на місці вчинення кримінального правопорушення.
 
При цьому, як установлено слідством, один з нападників у цей момент отримував по мобільному телефону координаційні вказівки від невстановленої слідством особи.
 
Наразі чотирьом учасникам нападу оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 КК України (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.
 
Шевченківським райсудом м. Києва 3 підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. Ще одному фігуранту - у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Вживають заходи для встановлення замовників цього злочину для притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4551