19.02.2019

Прокуратура Києва в апеляції відстояла повернення громаді землі на Подолі вартістю 4 млн гривень

    

Постановою Північного апеляційного господарського суду, залишено в силі рішення господарського суду міста Києва, який повернув з незаконної оренди земельну ділянку вартістю понад 4 млн гривень, що розташована на вул. Сирецькій,33 у Подільському районі м. Києва.
 
Установлено, що Київрада надала ТОВ «Лангора»  цю землю у довгострокову оренду у зв’язку з переходом до товариства права власності на будівлю площею 68 кв.м., яка на ній розташована.  При цьому площа виділеної земельної ділянки виявилася у 22 рази більшою, ніж  площа вказаного об’єкту, та є неспівмірною.
 
Крім того, рішення про виділення землі було прийнято Київрадою з порушенням  вимог земельного та містобудівного законодавства, без проведення земельних торгів та без внесення змін до Генерального плану м. Києва.
 
За таких обставин, Північний апеляційний господарський суд погодився з рішенням господарського суду міста Києва та доводами прокурора, і відтак визнав обґрунтованими підстави для визнання незаконним та скасування рішення Київради, визнання недійсним договору оренди та визнання відсутності права користування земельною ділянкою у приватного товариства.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4326