23.02.2019

За участі столичної прокуратури засилено рішення про повернення дитячого садка мешканцям Оболоні

    

За участі ювенальних прокурорів прокуратури міста Києва рішенням суду апеляційної інстанції приміщення дитячого садка на території Оболонського району повернуто у користування громади.
 
Так, Київська місцева прокуратура №5 встановила, що приміщення дошкільного навчального закладу по вул. П. Панча площею близько 1800 кв.м передано за договором оренди Київському міському центру зайнятості для розміщення Оболонської районної філії цієї державної установи.
 
Такий договір суперечить нормам законодавства, якими заборонено використання приміщень дошкільних навчальних закладів не за цільовим призначенням. Крім того, строк дії договору закінчився та не був продовжений.
 
Зважаючи на вказані порушення прокуратура заявила позов про повернення приміщень дошкільного  навчального закладу з незаконного користування. Суд першої інстанції задовольнив позов, проте Центр зайнятості оскаржив це рішення в апеляційному порядку.
 
Київський апеляційний суд, заслухавши доводи сторін, підтримав позицію прокурора, відмовив у задоволенні апеляційної скарги та залишив рішення Господарського суду міста Києва без змін.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4530