02.04.2019

Столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно Голови Державного агентства резерву України

    

Прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт відносно Голови Державного агентства резерву України, службова недбалість якого завдала державним інтересам збитків на суму понад 6 млн гривень.
 
Установлено, що упродовж 2017 року посадовець всупереч вимогам законодавства та раціонального використання державних коштів прийняв ряд необґрунтованих управлінських рішень, відповідно до яких понад 14 тис. тонн зерна, які зберігалися на ДП «Хлібна база № 85» у Харківській області, були переміщені на ДП «Златодар», що на Черкащині.
 
Своє рішення чиновник мотивував начебто наявною загрозою, пов’язаною з близьким розташуванням зерносховища із зоною проведення АТО. Разом з тим у ході досудового слідства не встановлено жодних документально підтверджених фактів загрози втрати матеріальних цінностей, а саме зерна, що зберігалось  на території ДП «Хлібна база № 85» внаслідок проведення бойових дій на сході України.
 
Наслідком прийняття цих управлінських рішень стали безпідставні витрати державних коштів для завантаження, розвантаження та транспортування зерна на суму понад 6 млн гривень.
 
В ході досудового розслідування здобуто беззаперечні докази вчинення посадовою особою Державного агентства резерву України злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам та інтересам окремих юридичних осіб.
 
Наразі обвинувальний акт стосовно посадовця скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4274