19.04.2019

Прокуратура через суд повернула місту вкрадену ділянку на Рибальському острові вартістю 86 млн гривень

    

Київська місцева прокуратура № 7 через суд домоглася повернення столичній громаді з незаконного володіння земельної ділянки площею понад 1,8 га та вартістю 86 млн. грн., що розташована по вул. Електриків, 20-А у Подільському районі м. Києва (Рибальський острів).
 
Так, під час розслідування кримінального провадження прокуратура встановила,  що в  жовтні 2017 року право власності на вказану земельну ділянку на підставі ухвали одного з районних судів Донецької області перейшло до фізичної особи, яка у подальшому передала її до статутного капіталу приватного товариства.
 
 Водночас, установлено, що Київрада, як власник цієї землі, рішень про її передачу у приватну власність не приймала, а державний акт на право власності на вказану земельну ділянку не видавався та не реєструвався.
 
У зв’язку з викладеним, прокурором подано позов про витребування земельної ділянки на користь територіальної громади.
 
Господарський суд міста Києва, дослідивши доводи прокурора, визнав законними позовні вимоги та задовольнив позов у повному обсязі.  
 
Крім того, повідомляємо, що за фактом незаконного заволодіння комунальною власністю триває досудове розслідування для притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3399