15.05.2019

У столичному аеропорту перехоплено контрабандний вантаж наркотиків вартістю 1 млн. доларів США, який прямував транзитом з Ірану до Канади

    

Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва, СУ ГУ Національної поліції у м. Києві спільно зі співробітниками СБУ та працівниками фіскальної служби ліквідували контрабандний канал транзиту  наркотичних та психотропних речовин до Північної Америки.
 
Транзитний вантаж слідував з Ірану до Канади через Україну та був перехоплений на території міжнародного аеропорту «Бориспіль».
 
При здійсненні огляду вантажу було виявлено 40 кг наркотичних речовин, а саме: близько 20 кг героїну, 10 кг психотропної речовини – амфетамін, 10 кг наркотичної речовини – гашиш, а також масла канабісу, які містять психоактивний компонент - тетрогідраканабінол. Усі вилучені речовини направлені на експертні дослідження.
 
За попередньою оцінкою вартість вилученого становить  близько 1 млн. доларів США.
 
Наразі зусилля правоохоронців спрямовані на розшук та затримання членів організованої злочинної групи, які налагодили контрабандний канал.
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
Слідчі дії тривають.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3366