06.08.2019

Затримано групу «клофелінщиків», які у столичному ресторані ввели жінку у безпорадний стан та пограбували

    

За погодження Київської місцевої прокуратури №4 слідчими Дніпровського УП ГУНП у м. Києві оголошено підозру 2 чоловікам та жінці, які на початку липня цього року пограбували 35-річну киянку, використовуючи сильнодіючі речовини.
 
Так, вказані особи, перебуваючи в ресторані в Дніпровському районі м. Києва, побачили раніше їм незнайому жінку та вирішили її пограбувати. Для цього зловмисники пригостити останню алкогольним напоєм, у який непомітно додали сильнодіючі лікарські речовини, вживання яких вводить людину у безпорадний стан. 
 
Після того, як потерпіла втратила свідомість, правопорушники заволоділи її майном, а саме мобільним телефоном, грошовими коштами у сумі 2500 гривень, годинником вартістю 10 тис грн та документами. Крім того, останні побачили у потерпілої ключі від автомобілю. Тож, скориставшись її безпорадним станом, зловмисники заволоділи і ним.  
 
У ході проведення оперативно-розшукових заходів зловмисників встановили. Ними виявилися 25-річний громадянин Азербайджану та двоє його спільників 25-річний громадянин Грузії та 24-річна громадянка України.
 
На даний час затриманим оголошено підозру за ч. 3 ст. 289 КК України та ч.2 ст. 187 КК України(незаконне заволодінні транспортним засобом, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілої, та розбій, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Також на даний час перевіряється можлива причетність до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення неповнолітньої особи.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3934