14.08.2019

За участі органів прокуратури Верховний Суд підтвердив незаконність договору оренди, який дозволяв забудувати урочище Бичок у Голосіївському парку

    

 
Органи прокуратури України вкотре відстояли інтереси держави та територіальної громади м. Києва у боротьбі проти забудови земель Національного природного парку «Голосіївський». 
 
Так, 13.08.2019 постановою Верховного Суду підтверджено правову позицію Генеральної прокуратури та прокуратури міста Києва щодо визнання недійсним договору оренди 2,7 га землі в Урочищі Бичок, що входить до складу Національного природного парку «Голосіївський» та є об’єктом природно-заповідного фонду.
 
Вказаний договір був укладений з ТОВ «Авеста-Буд» у 2010 році на підставі відповідного рішення Київради та дозволяв орендарю звести на цій території офісні комплекси з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення і паркінгами.
 
При цьому Київрада фактично вилучила спірну земельну ділянку особливо цінних земель у землекористувача КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» з порушенням вимог земельного законодавства, а саме без відповідної згоди на таке вилучення Кабінету Міністрів України.
 
Захищаючи інтереси держави прокуратурою міста Києва здійснено вступ у розгляд справ про визнання незаконним рішення Київради та укладеного на його підставі договору оренди.
 
Суд апеляційної інстанції підтвердив правову позицію органів прокуратури та задовольнив позови. У свою чергу товариство оскаржило вказані рішення в касаційному порядку.   
 
За результатами розгляду касаційних скарг ТОВ «Авеста-Буд»  Верховний Суд погодився з доводами прокуратури та відмовив товариству у задоволенні його вимог.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва 
 

кількість переглядів: 2838