15.08.2019

У Києві викрили шахраїв, які незаконно заволоділи земельною ділянкою на Печерську вартістю 38 млн грн

    

Київською місцевою прокуратурою №10 повідомлено про підозру трьом громадянам України, уродженцям м. Києва, які у шахрайській спосіб заволоділи земельною ділянкою по вул. Добровольчих батальйонів на Печерську, площею 0.1 га та вартістю понад 38 млн. грн.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що для реалізації шахрайської схеми підозрювані наприкінці літа 2017 року використали підроблені правовстановлюючі документи на земельну ділянку, яка на праві приватної власності належала одній з банківських установ.
 
На підставі вказаних підроблених документів зловмисники зареєстрували право власності на даний об’єкт нерухомості на свою користь. У подальшому, для легалізації одержаного в шахрайський спосіб майна земельну ділянку відчужили ще один раз та розділили на дві частини.
 
За наслідком досудового розслідування чоловікам пред’явлено підозри у вчиненні злочинів передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України з відповідним розподіленням їх ролей у вчиненні кримінальних правопорушень. За вчинене останнім загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
На даний час місцевою прокуратурою вживаються заходи для взяття підозрюваних під варту.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3306