28.08.2019

Прокуратурою скеровано до суду обвинувачення за фактом незаконного стягнення з Укрзалізниці 2,4 млн гривень

     

За процесуального керівництва Київською місцевою прокуратурою №7 завершено досудове розслідування за підозрою директора товариства у замаху на привласнення коштів АТ «Українська залізниця» в особливо великих розмірах під час закупівлі за бюджетні кошти.
 
Слідством встановлено, що у 2017 році за результатами тендеру приватне підприємство зобов’язалось здійснити поставку екскаватора, для потреб АТ «Українська залізниця» вартістю 2,7 млн. грн.
 
Однак, підозрюваний, з метою привласнення грошових коштів, здійснив поставку самостійно зібраного екскаватора, який не відповідав вказаним вимогам та фактична вартість якого становила не більше 300 тис. грн.  У зв’язку з чим представники АТ «Українська залізниця» відмовилися приймати поставлений екскаватор.
 
В подальшому, представники комерційної структури перереєстрували товариство та призначили директором підставну особу, необізнану про їх незаконну діяльність і забезпечили прийняття судового рішення, яке зобов’язало АТ «Українська залізниця» прийняти екскаватор та перерахувати на користь приватного підприємства 2,7 млн. грн.
 
За результатами досудового розслідування матеріали відносно фіктивного засновника та директора товариства скеровано до суду за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України для розгляду по суті.
 
Прокуратурою забезпечено подання АТ «Українська залізниця» заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, що у подальшому унеможливить безпідставного стягнення грошових коштів в сумі 2,4 млн. грн.
 
На екскаватор та майно підозрюваного, яке підлягає конфіскації - накладено арешт.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3051