05.09.2019

Прокуратура через суд вимагає визнати незаконною оренду землі на вул. Сверстюка вартістю майже 55 млн грн

    

Прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Київради, на підставі якого приватне товариство отримало земельну ділянку на вул. Євгена Сверстюка вартістю майже 55 млн грн під забудову.
 
Встановлено, що Київською міською радою у порушення вимог земельного законодавства без проведення земельних торгів було прийнято рішення про передачу приватному товариству у довгострокову оренду земельну ділянку площею 0,7 га для будівництва житлового комплексу у Дніпровському районі м. Києва.
 
З тексту спірного рішення вбачається, що його прийнято у зв’язку з переходом до товариства права власності на нерухоме майно (гараж)  загальною площею лише 25 кв.м., яке розташовано на цій ділянці.
 
Таким чином, товариство отримало в оренду земельну ділянку площею, яка у 280 разів перевищує площу вказаного нерухомого майна.
 
Зважаючи на викладене столична прокуратура заявила позов до Господарського суду м. Києва та вимагає визнати незаконними та скасувати вказане рішення Київради, а також укладений на його підставі договір оренди.
 
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 3830