10.09.2019

Прокуратура повернула столичній громаді приміщення на вулиці Прорізній, де розміщувалися редакції журналів «Трибуна» та «Наука і культура»

      

Органи прокуратури успішно відстояли свою позицію в судах щодо повернення киянам протиправно відчужених приміщень у центрі Києва, де розміщувались редакції журналу «Трибуна» і щорічника «Наука і культура», заснованого ТОВ «Знання».
 
Так, після тривалого судового розгляду рішенням Верховного Суду задоволено касаційну скаргу прокуратури міста Києва та постановлено повернути у власність територіальної громади столиці приміщення площею 121 кв м у будинку № 10 по вулиці Прорізній в місті Києві, який є об’єктом культурної спадщини.
 
Справа розглядалась судами з 2011 року. Суди першої та другої інстанцій відмовляли у задоволенні позову. Після скасування цих рішень вищими судовими інстанціями та направлення справи на новий розгляд суди першої та другої інстанцій частково задовольнили позовні вимоги прокурора щодо скасування договорів купівлі-продажу цих приміщень, проте відмовляли у головному – у витребуванні з незаконного володіння фізичної особи комунальних приміщень та поверненні їх киянам.
 
Послідовно відстоюючи інтереси територіальної громади, прокуратура м. Києва подала до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційну скаргу.
 
Верховний Суд підтримав правову позицію прокуратури, скасував незаконні рішення судів попередніх інстанції та постановив нове рішення, яким задовольнив позов про витребування спірних приміщень з незаконного володіння фізичної особи.
 
Рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3178