12.11.2019

Водію Lexus, який збив пішоходів на проспекті Бажана у Києві, оголошено про підозру

    

Прокуратурою міста Києва здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом смертельної ДТП, що сталася 10 листопада 2019 року на просп. Бажана у місті Києві.
 
Згідно з матеріалами слідства, 21-річний водій «Lexus GS 300», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухався з перевищенням швидкості та перед зміною смугу руху не впевнився у безпеці даного маневру. Внаслідок цього «Lexus GS 300» зіткнувся з автомобілем «Renault Logan», після чого у некерованому стані виїхав за межі проїзної частини, де на тротуарі здійснив наїзд на двох пішоходів.
 
В результаті дорожньо-транспортної пригоди дівчина-пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці, інший постраждалий отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований.
 
Водій «Лексуса» (студент 5-го курсу вищого  навчального закладу, раніше не судимий) наразі затриманий. За погодження столичної прокуратури 11 листопада 2019 року йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.
 
На даний час вирішується питання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3344