02.12.2019

Двом особам, причетним до нападу на відділення «Ощадбанку» у Києві, повідомлено про підозру

             

За погодження Київської місцевої прокуратури №4 двом особам, причетним до нападу на відділення «Ощадбанку» у Києві, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 194 та ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України.
 
За версією слідства, близько 4 години ранку 30 листопада 2019 року вказані особи проникли до приміщення відділення банку на вул. Ентузіастів, після чого, використавши невідому вибухову речовину, підірвали банкомат, розташований всередині приміщення, та викрали з нього близько 230 тис. грн. Вчинивши злочин нападники втекли на автомобілі. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав.
 
За результатами спецоперації двох осіб, які обґрунтовано підозрюються в скоєнні цього злочину, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися 39-річний іноземець та 33-річний киянин.
 
Під час обшуків за місцем проживання затриманих правоохоронці вилучили  інструменти та частину грошей, а також автомобіль, на якому вони втекли з місця злочину.
 
Наразі місцева прокуратура готує клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3328