04.01.2020

Винуватця смертельної ДТП на вул. Васильківській взято під варту (ФОТО)

             

За клопотанням прокуратури міста Києва судом обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою водію «BMW X5», підозрюваному у скоєнні смертельної автопригоди у Голосіївському районі столиці.
 
Аварія сталася 3 січня 2020 року близько 11:30 на вулиці Васильківській.
 
Водій «BMW X5» при повороті на перехресті нерівнозначних доріг, в порушення ПДР, не надав перевагу автомобілю «Mercedes-Benz 190”, який рухався по головній дорозі, внаслідок чого відбулося зіткнення вказаних транспортних засобів.
 
Після цього автомобіль «Mercedes« відкинуло на автомобіль «Hyundai», який рухався у зустрічному напрямку.
 
Внаслідок автопригоди водій автомобіля «Mercedes« від отриманих травм помер на місці. З травмою грудної клітини до лікарні потрапила пасажирка «Hyundai».
 
Водія автомобіля «BMW» - 24-річного громадянина РФ, уродженця Республіки Кабардино-Балкарія, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України та Шевченківським районним судом міста Києва обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.
 
Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2752