09.01.2020

Прокуратура підозрює керівника комунального підприємства у розтраті коштів, виділених на соціальні проекти

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з СВ Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами та оперативним супроводом УСР в м. Києві ДСР НП України задокументовано та викрито директора КП «Київський молодіжний центр» Департаменту молоді та спорту КМДА у розтраті коштів, виділених на проведення соціальних заходів.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018-2019 років, директор комунального підприємства спільно з невстановленими особами організували незаконну схему розтрати бюджетних коштів на користь підконтрольних фірм під час реалізації соціальних проектів та проведення заходів за кошти місцевого бюджету міста Києва.
 
До вказаної схеми були залучені суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності, на рахунки яких перераховувались кошти за нібито надані послуги з проведення заходів, які у дійсності проводились за рахунок коштів приватних спонсорів. Йдеться, зокрема, про інформаційно-просвітницькі акції для молоді та молодих батьків, військово-патріотичні акції, заходи з популяризації здорового способу життя тощо.
 
За результатами досудового розслідування 09.01.2020 директору КП «Київський молодіжний центр» повідомлено про підозру за ч. 3, 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно, у великих розмірах).
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 3574