01.02.2020

У Києві судитимуть екс-керівників кредитного комітету фінансової компанії за обвинуваченням у заволодінні понад 50 млн гривень

            

Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування відносно колишніх керівників кредитного комітету фінансової установи, які діючи у складі організованої злочинної групи заволоділи грошовими коштами у сумі понад 50 млн гривень.
 
Як повідомлялося, упродовж 2017 року колишній голова кредитного комітету разом із заступником, посаду якого на той час обіймав його син, та ще однією особою підшукали 11 підставних осіб, на ім’я яких під заставу неіснуючих елітних транспортних засобів надали грошові кошти кредитного комітету у вигляді позик. Вказані кредитні кошти фігуранти привласнили, а фіктивним позичальникам виплатили разову грошову винагороду в сумі від 200 до 500 доларів США.
 
Загалом учасниками злочинної групи привласнено грошові кошти кредитної установи на загальну суму понад 50 млн гривень.
 
У ході досудового розслідування проведено ряд обшуків за місцем проживання фігурантів, за результатами яких вилучено документи, що підтверджують злочинну діяльність.
 
Судом накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 10 млн гривень.
 
Обвинувальний акт відносно організатора та учасника злочинної групи за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 190, ч. ч. 4, 5 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Ще один з учасників групи наразі перебуває в міжнародному розшуку, вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2807