06.02.2020

Зловмисникам, які викрали з «обмінника» 9 млн гривень, повідомлено про підозру

            

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 Департаментом карного розшуку НПУ та Печерським УП ГУНП в м. Києві затримано та повідомлено про підозру особам, які викрали з пункту обміну валют 9 мільйонів гривень.
 
Встановлено, що у січні 2020 року працівниця обмінного пункту разом із спільником, який з 2011 по 2019 рік відбував покарання на тимчасово непідконтрольній території «ЛНР», розробили план викрадення грошових коштів, які знаходились у сейфі пункту обміну валют. 
 
У ході підготовки до злочину жінка надала спільнику дублікат ключів від дверей та сейфу і назвала пароль від сигналізації. 
 
29 січня 2020 року, дочекавшись наповнення сейфу найбільшою сумою готівки, працівниця обмінного пункту повідомила про це свого спільника, а сама з метою забезпечення алібі разом з колегою викликала таксі та поїхала додому. 
 
Вночі спільник безперешкодно проник до приміщення та викрав грошові кошти, які знаходились в сейфі в іноземних валютах на загальну суму 9 мільйонів гривень.
 
Наступного дня спільники розділили викрадені кошти. Після чого злочинець, придбав позашляховик та з викраденими грошима переховувався на території Чернігівської області. 
 
4 лютого 2020 року завдяки злагодженій роботі правоохоронців підозрюваних затримали.
 
У ході обшуків виявлено та вилучено частину викрадених коштів, а також транспортний засіб, придбаний злочинцем. 
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 185 та ч. 2 ст. 209 КК України, а працівниці обмінника за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 185 та ч. 2 ст. 209 КК України. Санкції статей передбачають покарання до 15 років позбавлення волі. 
 
Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3694