30.03.2020

Експрацівника поліції охорони судитимуть за нанесення тяжких тілесних ушкоджень іншому правоохоронцю

           

Прокуратурою міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника районного відділу Управління поліції охорони в м. Києві, який спричинив умисне тяжкі тілесні ушкодження своєму колезі.
 
Так, у березні 2019 року, поліцейський-водій районного відділу Київської  поліції охорони, перебуваючи поза службою, у сп’янілому стані, влаштував із колегою сварку, у ході якої наніс останньому удари палицею, а потім ножем.
 
Потерпілому було завдано тяжких тілесних ушкоджень, у зв’язку з чим нападнику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 121 КК України. 
 
При цьому, під час розслідування вказаного інциденту зафіксовано складання та надання стороні обвинувачення неправдивого висновку судово-медичної експертизи, якій зменшував тяжкість тілесних ушкоджень, спричинених потерпілому.
 
Прокурори витребували медичну документацію щодо лікування потерпілого, допитали лікарів та призначили повторну судово-медичну експертизу, результати якої спростували попередній висновок та підтвердили тяжкість тілесних ушкоджень.
 
Наразі досудове розслідування за фактом нанесення працівником поліції охорони тяжких тілесних ушкоджень завершено, обвинувальний акт скеровано до Дарницького районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Одночасно прокуратурою міста Києва за фактом складання та надання неправдивого висновку експертизи зареєстровано кримінальне провадження, розслідування якого доручено слідчим Солом’янського УП ГУ НП у м. Києві.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2918