01.04.2020

Поліцейський, який влаштував стрілянину через зауваження, постане перед судом

Прокуратурою міста Києва спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, завершено досудове розслідування за фактом хуліганства, вчиненого працівником поліції.

За версією обвинувачення, поліцейський полку особливого призначення № 1 ГУ НП у м. Києві, у позаробочій час, разом із своїм колегою розпивав алкогольні напої у подвір’ї житлового будинку, розташованого у Голосіївському районі міста Києва. Місцеві жителі зробили правоохоронцям зауваження, однак у відповідь обвинувачений відреагував пострілами з травматичного пістолету.

Внаслідок таких протиправних дій одному чоловіку було заподіяно тілесні ушкодження у виді сліпого вогнепального поранення плеча.

Після приїзду наряду поліції, який викликали мешканці будинку, правопорушник намагався використати своє посвідчення працівника поліції для ухилення від відповідальності.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Обвинувальний акт направлено до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2618